НОВОСТИ – ДИЦ-a Билтен "Сазвежђа З"

СПЕКТАР

СПЕКТАР
НовиБусур

ПРЕВЕДИ - TRANSLATE

среда, 18. јул 2018.

СРАМОТА


(...)


Димитрије Митриновићпре 34 минута
Да ли ико може да замисли да Французи прослављају светску титулу поред Ајфелове куле певајући фашистичке песме и истичу симболе фашизма ? Да ли ико може да замисли да те песме пева Меси , Роналдо ... , али зато сви могу да замисле да те песме пева најбољи фудбалер планете јер долази из нама суседне земље . Беда, простаклук , примитивизам , болест и провинцијализам ! Комплекси су чудо , нико и никада се не излечи од тога , због сличних појава Андрић је рекао да припада српској књижевности ...*

      _____________________
        *  Коментар на чланак  Томпсон забрањен у пола Европе, а у Хрватској у аутобусу са фудбалерима -  Играчи су га у једном тренутку позвали на позорницу, на којој је отпевао а капела верзију своје песме „Лијепа ли си”, која је протеклих година постала незванична химна хрватске фудбалске репрезентације
уторак, 17.07.2018. у 21:44

       ...Подсећа и да је швајцарски конзервативни лист „Ноје цирхер цајтунг” Томпсона описао као извођача који „увек изнова” упада у очи због „ултранационалистичких погледа на свет” и „величања фашистичког режима усташа”.Индеx.хр наводи да су се слична образложења могла чути и кад је Томпсон покушао да наступи у Берлину и Марибору.
„У Хрватској се на Томпсоновим концертима окупља десно гласачко тело, које, понесено његовим песмама националне тематике, зна да приреди и невероватне изливе мржње, какав је на пример забележен на прослави годишњице 'Олује' у Книну 2015. Тада је маса на Томпсоновом концерту, након што је он свој хит 'Цавоглаве' започео стандардним 'За дом спремни', гласно скандирала 'Убиј Србина”, наглашава портал.
Због свега тога, закључује, проблематично је било јучерашње „гурање Томпсона у први план” јер он нити је извођач који уједињује Хрвате, нити његово присуство на величанственом дочеку за светске вицешампионе у фудбалу шаље у свет добру слику о Хрватској. (Танјуг)

Нема коментара:

ФРЕСКЕ

ФРЕСКЕ
ПОСЛЕДЊИХ ВРЕМЕНА