ВЈЕРУЈУ

КОЛО. У колу смо једнаки
– Коло има велики саборни потенцијал за све житеље Србије. Данас нисмо довољно свесни значења које оно има. Извођење кола је парадигма једнакости, која је базирана на поштовању узајамних различитости, јер у колу смо сви једнаки и док играмо коло, превазилазе се све границе, етничке дистанце, конфесионалне и религиозне разлике међу нама, статусне, социјалне, економске, професионалне, родне, старосне разлике. Држањем за руке, кроз играње кола, остварујемо заједништво – објаснила је Селена Ракочевић, етномузиколог и професор на Факултету музичке уметности, на недавној конференцији за новинаре у Етнографском музеју, коју је пренео Танјуг. Она је подсетила да коло тек последњих деценија поприма значај који данас има и поменула је „моравац”, „кукуњеш”, „жикино коло”, „моравско коло”, док последњих деценија доминира „ужичко коло”. – Коло је попримило препознатљиву функцију српског националног идентитета и због тога се у народу назива „српским колом”, колоквијално „колцем” или једноставно „коло” – рекла је Селена Ракочевић, али је појаснила и да се Унескова номинација не односи на „влашко коло”, „чачак”, „бугарку”, „мало” или „велико коло” са територије Војводине.извор: Политика

фејсбукоманија

ГОЛОТИЊА? ЦЕНЗУРА НА ФЕЈСБУКУ? ПЛАНЕТАРНА ЦЕНЗУРА? ПРОВОКАЦИЈА? ИЛИ ПОЧЕТАК ПРОПАСТИ
..
..
- Лаж ће пропутовати пола света док истина покушава да обује ципеле - реченица је коју није написао ни Марк Твен, ни Винстон Черчил, Томас Џеферсон, нити још неколико славних људи којима се она преписује. . . Заправо се ради о парафразирању реченице Џонатана Свифта који је написао: "Лаж лети, а истина шепа за њом".
= извор: >>>>>>>> 
**
Фејсбук већ зна толико тога о нама, а сада хоће да знају и НЕШТО ШТО СЕ НЕ ПИТА
Б.Г.Г. | 03. 02. 2018 - 21:55х . - Фејсбук већ сада зна доста тога о својим корисницима, али би ускоро могао да погоди и колика су им примања, ако успеју да до краја развију технологију којом ће то бити и могуће. Наиме, ова гигант друштвених мрежа планира да направи систем који ће сакупљати информације од корисника попут оних о образовању, али и тога да ли поседује некретнине, колико времена проводи на интернету, а све у циљу да предвиде социоекономски статус корисника. Патент је започет још 2016. године, али је тек недавно објављен. План је да се направи такав алгоритам који ће Фејсбуку побољшати таргетирање, како би се корисницима на профилима појављивање рекламе које баш њима одговарају.
= извор: >>>>>>>>  

ЛеЗ 0013697     


Нема коментара:

ДЕМОСТЕНОВЕ БЕСЕДЕ

ДЕМОСТЕНОВЕ БЕСЕДЕ
Почетак Прве филипике. - Стара и ретка књига. Београдско издање из 1912. Српска књижевна задруга.

ДУКАТ (рашљари)

ДУКАТ (рашљари)
Сајт Александра Лукића (1957 - )

Непозната Србија