FLAG counter

Flag Counter

ПОСЕЋЕНОСТ

ПРЕВЕДИ - Translate

СПЕКТАР

СПЕКТАР
НовиБусур

ТАЈНОВОДСТВО

ТАЈНОВОДСТВО
ДИБИД(р)УС

ПУТЕВИ СРБИЈЕ

ПУТЕВИ СРБИЈЕ
ВОДИЧ ЗА (НЕПО)КОЛЕБЉИВЕ И РАДОЗНАЛЕ ДУХОМ

ПОСЕБНЕ СТРАНИЦЕ

ПОСЕБНЕ СТРАНИЦЕ
ПОСЕБНЕ СТРАНИЦЕ | ЊОЈЗИ ХВАЛА

ЗАВЕТИНЕ - Лукић

ЗАВЕТИНЕ - Лукић
"ИЗДАЊА ПРИЈАТЕЉА" ⬉

САБИРАЊЕ ДЕЛА

САБИРАЊЕ ДЕЛА
Архипелаг БЕЛАТУКАДРУЗ . - НАМЕРА И СУДБИНА.Нисам имао среће са многим рукописима својих књига. Понеки од њих беху заточени код београдских издавача (доминантних монополских комунистичких издавача, да им не наводим имена, јер би им учинио услугу!), као на робији. Као да је те рукописе неко "уврачао". Ако мислите да ја сада, много година касније, све ово пишем, како бих покушао да скинем "враџбину" са читавог низа мојих наслова који су штампани окаснело, и опет у незгодно време, грдно се варате. Не пишем ни мемоаре, ни меморандум. У јануару 1994. године покушавао сам да средим своју сеоску библиотеку, али полице су заузели (неколико дужних метара!) дневници и бележнице, које сам водио од најранијих дана... Нагомилало се... Шта да чиним са свим тим дневницима и бележницама, које су већ почели да нагризају влага, године и мишеви, понеке претворивши у фину папирнату плеву?Да их бацим у старо зарђало гвожђе, као што је много шта одбачено? А можда да прелистам и читам све то поново? Зашто? Да бих се у огњу страдања освестио и засијао као усијано гвожђе...

VINAVERIANA - дописништво

Дописништво ВИНАВЕРОВА УЛИЦА

..
..

ДИСЦИПЛИНА ЗВАНА КРАЂА

ДИСЦИПЛИНА ЗВАНА КРАЂА* Ваша очекивања од хапшења у култури може се рећи да су делимично и испуњена. Кренуло је од Етнографског музеја. Да ли је овде стављена тачка или запета? - Ништа се није десило. Култура је ресор у коме се “крадуцка”, а то је дозвољено. Крађа је резервисана за друге ресоре, а и то је дозвољено. Дисциплина звана “крађа” је код нас примила фолклорно обележје. Иза сваке крађе је само запета.
* Казали сте, не тако давно: “Умем да будем сам, уживам у самоћи.” Може ли самоћа о којој је писао и Маркес да буде извор надахнућа?
- Кажу да у самоћи може да живи само животиња или Бог. Бог нисам, па ми се избор свео на животињу. За мене самоћа може да буде све, а друштво може од мене да направи само саговорника за ваш лист.
* Руси говоре: љубав ће променити свет, а време које ми живимо све нас више удаљава од ове изреке. Верујете ли ви у величину и снагу љубави, познајемо ли ми Срби довољно њену моћ као што је познају и поштују источни народи?
- Љубав може да промени свет сигурно, али јој за ту операцију треба терен, а терен може да брани само са С-400 и авионима пете генерације. Са тим романтичним терминима “љубав” збуњујемо децу, која су преко ријалитија већ савладала љубав у неколико поза и прешла на практичније методе промена света. У радњу са музичким инструментима отац доводи сина да му купи виолину. Продавац каже: “Какву виолину? Шта ће му виолина? ‘Калашњиков’ му купи!”
* Пензионер сте а радите као да сте на старту каријере. Час сте у Крагујевцу, ето вас у Чачку... Да ли сте ви у неиспуњењу петогодишњег пензионерског плана или смехом лечите народ?
- Испуњавам редовне обавезе. Ништа нема у том ритму чега није било и пре.

      __________
           * =i  извор -  Лане Гутовић: Не само да верујем у чуда, ја живим у чудима Милена Марковић | 19. август 2018. 17:02 | Милан Лане Гутовић: Човек постао лош материјал, Бог у њему је сасвим потиснут. Политика ме дубоко не занима, али ми омогућава да навијам. Села би требало да имају зидине којима би се штитила од дивљака из градова
        ЛеЗ 0016050


НЕ РАЗУМЕМ ЗАШТО НАШЕ ОВЦЕ ВЕЋ ГОДИНАМА НЕ МЕЊАЈУ СВОГ ФРИЗЕРА, ИАКО ИХ ОН, СВАКИ ПУТ КАД ИХ ШИША, ОШИША НА НУЛУ?! /  НИНУС НЕСТОРОВИЋ
= ИЗВОР: Нинус Несторовић: Афоризми. - Књижевне новине,
Београд, новембар - децембар 2017,  Бр. 267-268, стр. 24


..

ЛеЗ 0013708     


С КРУШКЕ 


Извор: ИЛУСТРОВАНА ПОЛИТИКА Душан Старчевић:СМЕШНА СТРАНА СВЕТА,  
Београд,24. јун 2014. Број 2891. Стр. : 60

ЛеЗ 0013695     
.Нема коментара:

ФРЕСКЕ

ФРЕСКЕ
ПОСЛЕДЊИХ ВРЕМЕНА

ПоРтАл | Сазвежђе З

ПоРтАл | Сазвежђе З
НАСЛОВНА © ПоРтАл I "Сазвежђе З" & . * Сазвежђе З у свом склопу садржи преко стотинак интернет-локација, албума слика, архива, библиотека, које после десетак година постојања на светској интернет мрежи садрже на хиљаде хиљада публикованих страница, вести, књижевних прилога, књига, фотографија, идеја и иницијатива, пре свега, стваралачких и издавачких иницијатива, које разбијају балканску и српску официјелност, затвореност, жабокречину, подстичући како савременике, тако и оне који долазе у свет културе и књижевности да у њему пронађу смисао и испуне живот,отварајући оне прозоре на Балкану, који су или обично затворени, или зазидани... - *