FLAG counter

Flag Counter

Портал ВЕЛИКИХ ПРЕТЕЧА | Посебне странице | (Са бескрајне траке) понављање у кратким цртама,битног

среда, 8. децембар 2021.

ГУБЉЕЊЕ ВРЕМЕНА?


 

 

Овај прилог смо публиковали у своје време (1) :

 

Живот мора да се врати у нормалу…

on

Други врх првог таласа вируса корона који је погодио Србију трајаће до 15. или 20. јула, а затим ће уследити пад броја оболелих. Ово предвиђа др Ана Глигић, вирусолог и некадашња шефица лабораторије у Институту „Торлак”, која за „Политику објашњава да је потребно да прође 20 дана од тренутка када су се надлежни ухватили у коштац са жариштем да би се ситуација стабилизовала. Ова светски призната научница, која је седамдесетих година прошлог века била на челу тима који је изоловао вирус великих богиња или вариолу веру, изражава наду да ће после овог таласа вируса уследити затишје.

– Живот мора да се врати у нормалу. Јер ако наставимо да живимо са овим оптерећењем следи катастрофа, и психичка и економска. Ипак, морамо да будемо свесни да ковид 19 никада неће нестати из наше средине. Овакве вирусе једино нешто из природе може да натера да нестану. Зато ћемо морати да се прокужимо. То значи да ће вирус морати да протутњи кроз нас или ћемо да добијемо вакцину. Али ко зна када ће се вакцина појавити. Много је тешко нешто предвидети после само неколико месеци од појаве новог вируса. Када сам радила, некад је било потребно да прођу по две, три године да бих неки вирус идентификовала и то уз помоћ Јејл универзитета у САД. Ковид 19 морамо да ухватимо и за реп и за главу, сликовито речено – каже др Глигић.

Извор: Политика: Вирус корона никада неће нестати

 

 То је био одломак из једног чланка познатог београдског листа, у којем су вределе само две ствари: прва, истакнута у поднаслову прилога (да живот мора да се врати у нормалу), и друга - коментари читалаца уз чланак. Нема их много.

     Пошто се живот није вратио у нормалу, ма шта то значило после свега, до децембра 2021, испада да пажњу заслужују само коментари уз тај чланак; дакле, да је изгубљено време, да је изгубљено много тога, и да је свему томе допринео и тзв. "ауторитет" науке... Да не ширимо ту тему до краја...

    Ево неких коментара, које додајем и овде, не све који су речитији од онога што је било њихов повод.

    Видим да није наведено, у нашем прилогу, име новинара и наслов у том листу, што није намерно скривено од нас, пошто је дат лионк према том чланку, али  да додамо сада и овде, због оних потоњих и евентуалних читалаца (кроз време). Наслов тога чланака је гласио:

ДР АНА ГЛИГИЋ, ВИРУСОЛОГ, ГОВОРИ ЗА „ПОЛИТИКУ”

Вирус корона никада неће нестати  (аутор Данијела Давидов-Кесар)

 Шта кажу коментари?

DC  пре годину дана
Raznorazni virusi haraju Srbijom - Recimo virus “teorija zavere” i virus “svi smo doktori nauka” !

 petronije     пре годину дана

a kako da nestane kad ga stalno prave u labaratorijama i sipaju iz aviona ? jel su majmuni oduvek bili nojevi ili je to nesto taze ?

Nikola  пре годину дана
"Nemojmo da se zavaravamo..."

 Братимир пре годину дана

На почетку пандемије у интервјуу РТС-у проф. Глигић рекла је да ће „вирус после треће генерације преноса мутирати у блажи облик који неће бити тако агресиван и смртоносан". То се, ето није догодило па се питам која је вредност оваквих предвиђања за нове вирусе?
nikola andric пре годину дана
''Mnogo je tesko nesto predvideti''. To misljenje je tesko logicki uskladiti sa tvrdnjom: ''korona nikad nece nestati''. Nauka se ne bavi prorocanstvima o virusu o kome se malo zna. Za prorocanstva imamo dovljino politicara.

 итд. Лист о коме је реч - не треба идеализовати. Нити имати илузије више о таквој врсти листова, који имају дугу традицију излажења; али овај лист је нешто треће данас, и далеко од од оних Вјерују, тј. постулата независне штампе којој су њени оснивачи стремили од почетка. Тај лист је основан у Краљевини Србији да би се развијало објективније и независније новинарство и тај лист на том курсу није дуго остао. ... итд. Рећи ћете, можда, чему то сада, та врста подсећања? 

Да би се употпунио амбијент тајног писма света, рецимо. Многи дневници су последњих година спали на ниске гране, на строго контролисане медије под диригентском палицом власти, и због тога ће морати да плате всоку цену, вишу него обично, што овде нису извршене неке ствари (лустрација), поготову што је то вешто избегнуто ... Уз попмоћ тзв. науке у служби пропаганде.

Србију то чека - улазак у прави преображај, да би могла да оживи из свога пепела, као феникс, иначе, што би рекли обични људи - "оде маст у пропаст", тј. Србија ће нестати, а са њом и ми.

Не треба губити наду и веру. Тзв. вир. је само оголио много тога, произвешће бумеранг чијем се дејству нико није могао надати, а по последицама може постати раван митрском и немогућем - васкрсавању феникса из властитог пепела...

   Више нам нису потребне године да бисмо се у то уверили. Нема више губљења времена. Неке новине треба заборавити, не читати. Као што више не залазите у пекаре где вичу на вас - где вам је маска! или у аубусе, где се на сличан начин понашају. Или другде - тзв. јавне институције - где гунђају, и где им је маска "важан аргумент", народ је сватио превару и "сценарио" сулудих и мрачних духова, себичних заточеника монструозних планова, заљубљених у маске, сањача који сањају да сви носе маске осим њих, да се зна ко су господари, а ко робови, као у робовласничко доба.

   Они имају свога Црнобога и Кусог, јер су претходно не ејдном издали Оног Јединог, Сина Маријиног, Исуса Христа! 

   Не губимо време на погрешне, подметнуте, алаве и лажну науку, јер је све то предвиђено, него чувајмо себе и једни друге, и верујмо у оно у шта су веровали  - наши дедови, прадедови, у Крст Часни и слободу златну. Молимо се свакодневно, ономе који помаже, јер је прави Помагач.

Боже, помози!

(7. дец. 2021.) Б. Т.

 

Нема коментара:

НАЈНОВИЈЕ: ПоРтАл | Сазвежђа З. (преглед)

ЛИСТЕ препоручених локација Портала Великих претеча | Сазвежђа З , II

ЛИСТЕ препоручених локација Портала Великих претеча | Сазвежђа З, IV

ЛИСТЕ препоручених локација Портала Великих претеча | Сазвежђа З , III

ЛИСТЕ препоручених локација Портала Великих претеча | Сазвежђа З , 5

ЛИСТЕ препоручених локација Портала Великих претеча | Сазвежђа З , I

Архив У ОСНИВАЊУ > САЗВЕЖЂЕ З | тзв. могуће и немогуће линије ЗАВЕТИНА

ФРЕСКЕ

ФРЕСКЕ
ПОСЛЕДЊИХ ВРЕМЕНА

БОГОМОЉКА:филмски канал

ПоРтАл | Сазвежђе З

ПоРтАл | Сазвежђе З
НАСЛОВНА © ПоРтАл I "Сазвежђе З" & . * Сазвежђе З у свом склопу садржи преко стотинак интернет-локација, албума слика, архива, библиотека, које после десетак година постојања на светској интернет мрежи садрже на хиљаде хиљада публикованих страница, вести, књижевних прилога, књига, фотографија, идеја и иницијатива, пре свега, стваралачких и издавачких иницијатива, које разбијају балканску и српску официјелност, затвореност, жабокречину, подстичући како савременике, тако и оне који долазе у свет културе и књижевности да у њему пронађу смисао и испуне живот,отварајући оне прозоре на Балкану, који су или обично затворени, или зазидани... - *