НОВОСТИ – ДИЦ-a Билтен "Сазвежђа З"

СПЕКТАР

СПЕКТАР
НовиБусур

ПРЕВЕДИ - TRANSLATE

среда, 8. јануар 2020.

Коме смета у Пожаревцу МИЛИЦА СТОЈАДИНОВИЋ СРПКИЊА?




Драги брате,

Шаљем Ти фотографије да видиш овај "степен лудила" у коме се ми као нација налазимо. Одјутрос, други дан Божића, битанге одвалили бисту "Врдничке виле" - Милице Стојадиновић Српкиње,  и бацили је у жбуње. Однели је тридесетак метара од постамента. Из чисте обести, или можда да симболички покажу да Српкињи није место у Пожаревцу, то мислим, јер, да су ситне јајаре који се баве секундарним сировинама - крађом, они би бисту и однели. Мени је жао да се тако што догађа, и помишљам колико смо ми то потонули. Где је дно? Лично ја сам учествовао у организацији подизања споменика Српкињиног у Пожаревцу, у парку испред Центра за културу. Каква иронија! Узгред буди речено, бисту је поклонио граду Пожаревцу, покојни Јован Солдатовић из Новог Сада. Нама ни Бог  не може да помогне, нажалост.

        Извор: Александар Лукић, Пожаревац, уредник часописа "Браничево".
Date: сре, 8. јан 2020. у 09:41 (електронска пошта)

..

..


..


..

..

..



Читам, гледам, и не могу да верујем!Ко се усудио на овакав један вандалски чин, на овакав празник и датум?
Да, коме смета - у Пожаревцу, у Врднику, на Фрушкој Гори,или ма где у Србији, споменик Милице Стојадиновић Српкиње - несрећне српске песникиње?
Ма ко да су вандали, скрнавитељи, - опрости им, Боже, не знају шта раде!
Ако им данас сметају споменици покојника из наше релативно блиске културне прошлости, сутра им могу засметати и неки живи људи, у овом или неком другом граду. Сачувај, Боже!
                                                  Бела Тукадруз 

Нема коментара:

ФРЕСКЕ

ФРЕСКЕ
ПОСЛЕДЊИХ ВРЕМЕНА