ВЈЕРУЈУ

КОЛО. У колу смо једнаки
– Коло има велики саборни потенцијал за све житеље Србије. Данас нисмо довољно свесни значења које оно има. Извођење кола је парадигма једнакости, која је базирана на поштовању узајамних различитости, јер у колу смо сви једнаки и док играмо коло, превазилазе се све границе, етничке дистанце, конфесионалне и религиозне разлике међу нама, статусне, социјалне, економске, професионалне, родне, старосне разлике. Држањем за руке, кроз играње кола, остварујемо заједништво – објаснила је Селена Ракочевић, етномузиколог и професор на Факултету музичке уметности, на недавној конференцији за новинаре у Етнографском музеју, коју је пренео Танјуг. Она је подсетила да коло тек последњих деценија поприма значај који данас има и поменула је „моравац”, „кукуњеш”, „жикино коло”, „моравско коло”, док последњих деценија доминира „ужичко коло”. – Коло је попримило препознатљиву функцију српског националног идентитета и због тога се у народу назива „српским колом”, колоквијално „колцем” или једноставно „коло” – рекла је Селена Ракочевић, али је појаснила и да се Унескова номинација не односи на „влашко коло”, „чачак”, „бугарку”, „мало” или „велико коло” са територије Војводине.извор: Политика

петак, 30. март 2018.

TANTRIC LOVE MEDITATION MUSIC

 Тантрична љубавна медитација је моћна енергетска пракса која нам даје слободу од окова из прошлости, искустава, грешака, страхова, трауматичних искустава и лажних увјерења, увјерења, што нас води у право чисте стање душе-духа. Тантричка љубавна медитација има за циљ прочишћавање вашег несвесног од ограничавајућих ставова, потиснутих емоција наметнутих и акумулираних од нас, у детињству, адолесценције у одраслој доби.

Практична тантричка љубавна медитација доприноси отварању и балансирању енергије од 1-2 чакре. У медитацији тантричке љубави, у прву чакру запалимо "ватру" и усмеравамо проток енергије навише, пробудимо сваку чакру, градимо енергију у вертикалној. Дивна пракса за повратак сензуалности и нежности.

Нема коментара:

ДЕМОСТЕНОВЕ БЕСЕДЕ

ДЕМОСТЕНОВЕ БЕСЕДЕ
Почетак Прве филипике. - Стара и ретка књига. Београдско издање из 1912. Српска књижевна задруга.

ДУКАТ (рашљари)

ДУКАТ (рашљари)
Сајт Александра Лукића (1957 - )

Непозната Србија